В Германия пратиха на топло 16-годишна мароканка за нападение над униформен

В Германия пратиха на топло 16-годишна мароканка за нападение над униформен
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Момиче на 16 години беше осъдено днес в Германия на шест години затвор за опит за убийство на полицай, съобщиха ДПА и Ройтерс, пише 24 часа.

Според прокуратурата това е първото нападение в страната, поръчано от "Ислямска държава". Тридесет и четири годишният полицай е бил ранен тежко, но е оцелял. Момичето, на име Сафия С., с двойно мароканско и германско гражданство, е било на 15 години, когато през февруари миналата година проболо полицая във врата с малък кухненски нож на главната жп гара в Хановер.

На съдебния процес, който започна през октомври 2016 г., адвокатът й каза, че тя не е осъзнавала, че върши нещо лошо. Според прокуратурата Сафия С. е била миналия януари в Истанбул, където се срещнала с членове на "Ислямска държава". Те планирали да й помогнат да отиде в контролиран от групировката район в Сирия. Докато била в Истанбул, й било заповядано да извърши нападение в Германия. Според разследващите органи момичето се е радикализирало в Германия. Мохамад К., на 20 години, от германско-сирийски произход, беше осъден на две години и половина затвор като неин съучастник. Той не е информирал полицията за плановете на Сафия, въпреки че е бил запознат с тях.


#Германия #момиче #полицай #ислямска държава #осъден

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »