Българските национали отново срещу Франция и за Евро 2019

Българските национали отново срещу Франция и за Евро 2019
Източник: Topsport
A A+ A++ A

Националният отбор на България явно е орисан да играе квалификации срещу Франция. "Петлите" ще бъдат водачи на квалификационната ни група и в битката за европейското първенство по футбол за младежи до 21 г. в Италия и Сан Марино през 2019 г. България е в група със звездния отбор на Франция и в световните квалификации за Мондиал 2018 при мъжете, пише 24 часа.

А тегленият през декември жребий за елитният квалификационен кръг за Евро 2017 до 19 г. отреди България да спори с настоящия шампион за възрастта - Франция. Жребият за шампионата до 21 г. затвърди тенденцията, като волята на съдбата отново бе същата. Младежите на България попаднаха в група 9 за Евро 2019 с Франция, Словения, Черна гора, Казахстан и Люксембург. Родната селекция бе в четвърта урна на жребия. Отборите са разпределени в 9 групи по 6 отбора. Деветте победители се класират директно за Евро 2019. 4-те втори отбора с най-добри показатели срещу първия, третия, четвъртия и петия в съответната група се класират за плейофи, които ще определят още 2 финалиста. На Евро 2019 ще играят 12 отбора - 11 класирали се плюс домакина Италия.

Съдомакините от Сан Марино не получават директна визи, те участват в квалификациите. В надпреварата се включват дебютантите Косово и Гибралтар. Първите мачове от груповата фаза на квалификациите ще са между 20 и 28 март 2017 г. Цикълът приключва през октомври 2018-а. През октомври 2016 мъжкият национален отбор на България поведе насред Париж, но падна 1:4 от звездната селекция на "петлите" в квалификация за Мондиал 2018.  На 7 октомври 2017 г. Франция ще гостува в София в предпоследния ни мач от квалификациите. И мъжете, както и младежите, са в група и с Люксембург. В елитните юношески квалификации до 19 г. България спори с Франция, Израел и Босна и Херцеговина, като турнирът ще се проведе именно във Франция от 22 до 27 март.



#Петлите #жребий #Франция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »