Депутат от АБВ: Предложихме много идеи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят

Депутат от АБВ: Предложихме много идеи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят
БГНЕС
A A+ A++ A

"Изградихме авторитет на интелигентна, диалогична и дисциплинирана формация, предлагахме множество идеи, отстоявахме каузи и успявахме там, където разумът и аргументите можеха да надделеят".

Това каза в парламентарната пленарна зала зам.-председателят на ПГ на АБВ Мариана Тодорова в декларация по повод на последното заседание на това Народно събрание, цитирана от БГНЕС и БТА, пише Нова телевизия. 

"Не успяхме да променим внушението, че политиката, обществото и общественото благо са несъвместими понятия", каза тя.

Тя изрази съжаление заради честата практика законопроектите да бъдат приемани не според смисъла и полезността им, а според политическата тежест на групата, която ги предлага.

"Ако сеем омраза, ще пожънем отново силно фрагментиран парламент, нестабилен да излъчи стабилно парламентарно мнозинство", каза още тя.  

"Занапред ще надграждаме постигнатото в социалната сфера, ще заменим лозунгите с реални политики", каза Тодорова. "Ще предложим и разумен механизъм за индексация на пенсиите", отбеляза тя.

"Необходима е консолидация и стабилизация на лявото пространство", отбеляза Тодорова. "АБВ ще катализира обединение на принципна основа с формации, с които да изгради алтернативен център вляво", заяви тя. "Нека бъдем по-големи реалисти, да бъдем смирени и да не разочароваме хората отново", призова Мариана Тодорова.

#АБВ #Мариана Тодорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"