Цветанов: Депутатите на БСП направиха най-добрите решения за реформите в 43-тото НС

Цветанов: Депутатите на БСП направиха най-добрите решения за реформите в 43-тото НС
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

С благодарност към всички достойни депутати, които помогнаха да се случат много от реформите, направени от 43-ото НС, започна речта си председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, пише 24 часа.

Той се качи на трибуната с красив букет, който връчи на Цецка Цачева от името на ГЕРБ и на всички други съвестни депутати, , затова, че е изтърпяла всичко. Няма как да градим авторитета на институцията с подобно говорене, обърна се към Нинова Цветанов. Благодаря на всички достойни депутати от БСП, защото без тях нямаше да можем да вземем добрите решения. Не смятам, че тази агресия на Нинова е достойна за достойните членове на БСП, каза Цветанов. Той уточни, че е имало договорка между групите да няма декларации.

Но след Нинова реши да изброи всичко, свършено от 43-ото НС. Цветанов благодари на всички групи, че са си говорили нормално, когато става въпрос за България. И специално се обърна към БСП, с които разговаряли добре извън микрофоните, когато ставало въпрос за теми от национално значение. И следващият парламент ще е с подобно многообразие, предупреди Цветанов. Изпитвам уважение и респект към всеки депутат от всяка група. Благодаря ви, че си говорехме, а не си обръщаме главите, както в 40-ото НС, обърна се Цветанов към пленараната зала.

И напомни репликата на Бойко Борисов от времето, като се създаваш правителството - Народът не даде задача да търсим не това, което ни разделя, а тов, което ни обединява. Затова през двете години мандат ГЕРБ се водили от този принцип. Цветанов се обърна специално към БСП: Знам, че сте изнервени и притеснени от вътрешните си проблеми и се опитвате да прехвърлите негативната енергия на опонентите си. Но нека предизборният дебат да бъде конструктивен, да допринесем за доверието в институциите с реални решения на проблемите, призова той.

#НС #Бойко Борисов #Цецка Цачева #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »