Опозицията в Мексико призова Нието да анулира срещата си с Тръмп

Опозицията в Мексико призова Нието да анулира срещата си с Тръмп
Източник: vEvesti.bg
A A+ A++ A

Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието обмисля да анулира планираната за следващата седмица визита във Вашингтон, предаде Асошиейтед прес. Пеня Нието се колебаел относно визитата, след като американският президент Доналд Тръмп подписа указ за изграждане на стена между САЩ и Мексико, предаде БНР. 

Съжалявам и не одобрявам решението на Съединените щати да продължат изграждането на стената, която от години ни разединява, вместо да ни обединява. Казах вече няколко пъти – Мексико няма да плаща за никаква стена, заяви президентът на Мексико. 
 
След новината за указа на Тръмп мексикански опозиционни лидери призоваха Пеня Нието да анулира срещата си американския си колега, допълва Франс прес. Срещата е предвидена за 31 януари.
 
Според Белия дом стената ще спре нелегалния трафик на хора и наркотици. Правозащитници обаче предупреждават, че американско-мексиканската граница ще бъде превърната във военна зона.
Вчера Доналд Тръмп обяви, че строителството на стената по границата с Мексико ще започне до месеци. Според Тръмп съоръжението ще струва 8 млрд. долара, а цената ще бъде платена от мексиканските власти. Според архитекти и инженери обаче строежът на 1600-километрова стена ще струва между 27 милиарда и 40 милиарда долара. Мексико категорично отказва да финансира подобно начинание.

#САЩ #Мексико

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »