Железничарите твърдо решени да протестират

Железничарите твърдо решени да протестират
Железничарите са твърдо решени да излязат на протест на 24 ноември, заявиха от синдикатите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Железничарите са твърдо решени да излязат на протест на 24 ноември, заявиха от синдикатите.

„Стачка ще има, срещите с колективите продължават и няма среща, на която хората да не са заявили намерението си за стачка. От страна на ръководството не бяха взети абсолютно никакви мерки, за да се предотврати това“, каза пред БНТ председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Бунев обясни, че планът за преструктуриране на БДЖ ще бъде оценяван от Европейската комисия, където се съмняват в ефективността на мерките за оздравяване и не виждат в тях жизнеспособност за железниците.

„Позицията на ръководството на БДЖ е напълно ясна – ще продължим да провеждаме обявените от нас мерки и няма да отстъпим от тях. Преговорите по набелязаните пет мерки са водени два месеца и е ясно, че имаме съвършено различни позиции по тях“, категоричен бе и Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите на холдинг „БДЖ“, цитиран от Money.bg.

„Нашата позиция е, че или това се прави, или БДЖ фалира и отива там, където беше „Кремиковци“. Стачки имаше и по времето на „Кремиковци“ и сега „Кремиковци“ не съществува. Не знам къде са лидерите, които тогава водеха стачката, не знам и каква отговорност поеха те“, каза още той.

#КНСБ #Бунев #Петър Бунев #Кремиковци #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"