Борисов за вота: Българите ни разбраха

A A+ A++ A

Резултатите от първия тур на президентските и местните избори бяха изтълкувани като „вот на доверие“ от кабинета на Бойко Борисов и партия ГЕРБ.

„Днешният вот е вот на доверие на българското правителство и това трябва да бъде оценено от всички наши опоненти“, декларира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на пресконференцията на ГЕРБ в неделя вечерта, след като през деня кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев получи най-голям брой гласове, а кандидатите за кметове на партията в София, Бургас и Добрич спечелиха още на първия тур.

Според Цветанов ключовите думи в кампанията на ГЕРБ са „толерантност, уважение, прагматизъм и реални политики“.

Премиерът Бойко Борисов на свой ред разтълкува резутатите от вота като разбиране от страна на хората в България на нуждата от консервативна фискална политика на правителството.

„В условия на много тежка финансова криза цели държави търсят как да фалират частично, а ние в България съумяваме да имаме най-ниските данъци в ЕС, свалихме бюждетния дефицит. Международните кредитни агенции, които буквално размазват държави, институции, банки, вдигнаха кредитния рейтинг на България“, каза премиерът и добави: „Българите разбраха и потвърдиха, че трябва да харчим колкото изкарваме, за да бъдат бъдещите поколения ни истински европейци“.

Той обясни категоричното преизбиране на Фандъкова в София и Николов в Бургас с интензивната работа по обществени проекти.

„Само за няколко години в София сме направили 32 км тунели за метрото, южната дъга, моста „Брюксел“, магистрала „Люлин“, спортна зала, над 40 нови детски градини. В Бургас направихме естакадата и той прилича на един истински европейски крайбрежен град“, заяви още Борисов.

Премиерът, който късно в неделя се завърна от заседание на Европейския съвет в Брюксел, контрастира ситуацията в България с финансовата криза в Европа.

„Европа е в много, много тежко състояние. Фактът, че ни събират отново на Съвет в сряда – сами разбирате, че се решават много неща. Много ни помага това, че в България не се поддадохме на популизма, а намалихме бюджетния дефицит. Сега трябва да се обединим като нация, защото в тази криза ще имаме огромен, огромен проблем следващите години“, каза още той, като благодари на Плевнелиев, Фандъкова и другите кандидати на ГЕРБ за „сърцатата предизборна битка“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"