Цветанов: Парламентът може да бъда поздравен за общите усилия

Цветанов: Парламентът може да бъда поздравен за общите усилия
Източник: План Б
A A+ A++ A

От парламентарна гледна точка парламентът може да бъде поздравен за общите усилия, които бяха постигнати, както от парламентарното мнозинство между ГЕРБ, РБ и ПФ, така и всички останали политически формации, които участваха в приемането на стратегията за съдебната реформа от януари 2015 година, избора на главен съдебен инспектор и конституционните промени. Това каза на брифинг в Народното събрание председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод публикувания доклад на ЕК в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП), прилаган спрямо България,пише Труд.

„Те действително дадоха възможност страната ни да има добри, позитивни индикации затова, че се движим в правилния път“, посочи той. „Искам да поздравя всички министри, които участваха активно, на всички народни представители и институции, които работиха активно, за да има действително тази ефективност в борбата срещу организираната престъпност и законодателните промени, които бяха в диалог с изпълнителната и законодателната власт“, коментира Цветан Цветанов.

„Подчертавам, че изключително важно е, че това, което не изпълнихме като ангажимент ще бъде основен приоритет в 44-тия парламент- антикорупционното законодателство и по-сериозна ефективна борба срещу корупцията“, заяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента.

„Смятаме, че това е справедлива оценка, както за цялостният 10-годишен срок за България, както и тази препоръка, която ни дават в предстоящите месеци и години, да се предприемат по-радикални мерки“, каза още той.

#ГЕРБ #РБ #ПФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »