Кънев стартира "Нова република", призова за политическо обединение (ВИДЕО)

Кънев стартира "Нова република", призова за политическо обединение (ВИДЕО)
Източник: Капитал
A A+ A++ A

Дясна идейна надпартийна платформа "Нова република" обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Срещата тече в момента и нея са депутатите от партията му, от Гражданския съвет на РБ и депутатът от ГЕРБ (но не и от партията) Методи Андреев. Още другата седмица гражданската платформа ще прерасне в политическо обединение, което търси единство на граждани и политици, пише 24 часа.

Средно с 20% увеличение на заплатите на учителите, заплатите и хората на науката, но при ясно отчитане на резултатите на всеки, предлага "Нова България". Втори акцент е забаната на рекламата на хазарт в медиите. "Ясно отхвърляме варианта на избори с РБ. Ние не сме младши партньор, камъче в обувката и трън в петата. Ние ще изнесем и обувките, и краката. Ние сме истинска алтернатива на ГЕРБ.

"Хората искат много голяма промяна", каза Кънев. "Ние сме гарант против коалиция ГЕРБ - БСП. На политическия терен вече има черна овца срещу уредения мач", отсече той. "Нова република" кани "Да, България" на Христо Иванов на платформата, а също - хора, работили за десницата през годините. Както "24 часа" вече писа, сред тях е "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева, някогашно знаково лице на ГЕРБ. Кандидат-президентът на РБ Трайчо Трайков е също тук. "Нова република" планира голямо мероприятие на датата на националното помирение - 4 февруари.

(ВИДЕО)

#Нова република #Радан Кънев #Христо Иванов #Трайчо Трайков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"