БСП: Пътуването по пътищата в България е заплаха за живота на гражданите

БСП: Пътуването по пътищата в България е заплаха за живота на гражданите
Източник: Plovdiv-Online
A A+ A++ A

Пътуването по българските първокласни пътища застрашава живота на гражданите, заяви на брифинг в парламента депутатът от БСП Георги Търновалийски, предаде БНР.

"Българският бизнес и българските граждани задават въпроси и ние дължим отговори, управляващите дължат отговори, какво получаваме срещу увеличените с 50 процента винетни такси? Ще въвеждаме ТОЛ-система. На кое? На Лунната пътека автомагистрала "Тракия"?", коментира той.

Новите дупки по автомагистрала "Тракия" вече са запълнени. Така министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова отговори на обвиненията на БСП: "Ако ползваме космическата им терминология, мисля, че е време да приземят кораба и да се осъзнаят, защото фактите са видими. Достроихме започнатите магистрали, ремонтирахме пътища, спасихме забатачени от тях, включително и от последния им кабинет, забавени магистрали и пътища. Да, отварят се дупки след зимата, отварят се на старите участъци на пътищата - тези, които не са ремонтирани от много години".

За търговете за изграждане на отсечки на автомагистрала "Хемус" и цените, Павлова обясни, че процедурите на АПИ са прозрачни: "Така че имаме компетентни органи, където след обжалвания могат да се произнесат. Всичко друго са в сферата на фантазиите, на популизма. Очевидно БСП ще залагат само на опити за компромати, опити за  омаскаряване и опетняване на опонентите".

#Георги Търновалийски #Лиляна Павлова #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"