Мерил Стрийп с нов рекорд рекорд на номинациите Оскар

Мерил Стрийп с нов рекорд рекорд на номинациите Оскар
Източник: Webcafe.bg
A A+ A++ A

Холивудската звезда Мерил Стрийп подобри собствения си рекорд за най-номиниран изпълнител в историята на наградите Оскар. Тя получи 20-номинация за най-престижните киноотличия. Актрисата ще се съревновава в категорията за главна женска роля с превъплъщението си в лентата "Флорънс", предаде Дарик.

В досегашната си кариера Мерил Стрийп е печелила Оскар три пъти - за най-добра актриса в поддържаща роля за "Крамър срещу Крамър" и за най-добра актриса за "Изборът на Софи" и "Желязната лейди".

Въпреки че научнофантастичната лента "Първи контакт" получи осем номинации за наградите Оскар, изпълнителката на главната роля Ейми Адамс остава извън надпреварата за отличието за най-добра актриса. Адамс има в актива си пет номинации за най-престижните киноотличия. Сред претендентките не попадна и Анет Бенинг за изпълнението й в "Жените на 20-и век".

Двукратният носител на Оскар Том Ханкс, смятан за един от любимците на американската киноакадемия, също не намери място сред претендентите с ролята си в "Съли: Чудото на Хъдсън". За сметка на останалите извън надпреварата, седем актьори получиха първите си номинации за Оскар. Сред тях са Андрю Гарфийлд за "Възражение по съвест" и Рут Нега за "Лавинг".

Сред предишните носители на Оскар, които намериха място сред тазгодишните претенденти, са Дензъл Уошингън за "Огради" ("Fences) и Джеф Бриджис за "На всяка цена". Академията за кинематографично изкуство и наука пренебрегна и лентата "Мълчание" на Мартин Скорсезе - проект, чието осъществяване е отнело 28 години. Филмът получи само една номинация в техническите категории - за монтаж на звукови ефекти, отбелязва Ройтерс.

Наблюдателите се питаха дали след успешното си представяне в наградния сезон "Дедпул" ще стане първата комиксова лента, получила номинация за Оскар в топ категорията за най-добър филм.

 

#Мерил Стрийп #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"