Германия срази Холандия в Група В на Евро 2012

Германия срази Холандия в Група В на Евро 2012
Томас Мюлер реагира след един от головете на Марио Гомез в полза на Германия. Снимка: НДН
A A+ A++ A

Германският национален отбор по футбол срази Холандия с 2:1 във втория кръг мачове от груповата фаза в Група В на Евро 2012.

Германия почти изхвърли „лалетата“ от Евро 2012 преди изиграването на последните срещи от Група B. Марио Гомес отговори на критиците си с два гола във вратата на Маартен Стекеленбург, докато Робин ван Перси вкара първия холандски гол на шампионата в Полша и Украйна.

Селекционерите на Холандия и Германия не изневериха на съставите, които пуснаха на терена.

В 23-тата минута Мюлер тръгна с топка в крака от дясното крило към центъра и подаде към Швайнщайгер пред дъгата на наказателното поле. Това разкоцентрира холандската отбрана, която не очакваше следващият пас да е към Гомес. Нападателят овладя с елегнатно обръщане и с хладнокръвен удар прати кълбото в десния долен ъгъл на Стекеленбург.

„Бундестимът“ продължи наказателната си акция срещу футболистите на Ван Марвайк в 38-ата минута. Поредното добро разиграване на германците отново премина през Швайнщайгер, който изведе Гомес отдясно в наказателното поле. Нападателят можеше да центрира, но избра да стреля и с мощен шут в далечния ълъг не остави шансове на Стекеленбург.

Все пак в 73-тата минута Робин ван Перси успя да върне един гол за Холандия след самостоятелна акция. Капитанът на „Арсенал“ пое топката малко пред наказателното поле, влезе в дъгата и с кинжален удар, който мина през краката на Холгер Бадщубер, намери долния ляв ъгъл на Мануел Нойер.

Така с 6 точки Германия е лидер в класирането в Група B, следван от Португалия и Дания с по 3. Холандия все още няма спечелена точка и заема последната позиция. Германците пък се нуждаят само от точка в последния си двубой, за да си гарантират място сред най-добрите 8 отбора на Стария континент.

#Германия #Холандия #Евро 2012 #Европейско първенство по футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"