Пет температурни рекорда отчетени в сряда, 13 юни

Пет температурни рекорда отчетени в сряда, 13 юни
Най-високата температура в страната за 13 юни 2012 г. е отчетена в Сандански, където метеорологичните станции са отчели 36,2 градуса. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

Пет температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната за сряда, 13 юни.

Рекорди за деня по горещина са регистрирани в Силистра, Добрич, Сливен на нос Емине и на връх Рожен, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ).

Рекорд е регистриран в Силистра от 34,8 градуса, в Добрич от 34,8 градуса и в Сливен от 34,2 градуса. На връх Рожен в Родопите е подобрен температурният рекорд за 13юни от 2010 година, когато градусите са били 24,9. Новият рекорд е 25,1 градуса.

На нос Емине също е подобрен досегашният температурен рекорд от 31 градуса от 1996 година. Тази година на Емине са отчетени 32 градуса.

Най-високата температура в страната за 13 юни 2012 г. е отчетена в Сандански, където метеорологичните станции са отчели 36,2 градуса. 35 градуса е било в Стара Загора, Хасково, Елхово, Русе и в Силистра, и Добрич. В столицата най-високите градуси стигнаха до 31,6.

В останалата част от страната температурите са от порядъка на 29 до 33 градуса. През нощта с усилване на вятъра от северозапад в страната ще нахлува хладен въздух и главно в Централна България около и след полунощ ще има краткотрайни превалявания. В четвъртък, 14 юни ще се разхлади.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #времето #температурни рекорди #горещина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници