В НС решиха: Срокът на концесиите на морските ни плажове е до 20 години

В НС решиха: Срокът на концесиите на морските ни плажове е до 20 години
Източник: BurgasInfo.com
A A+ A++ A

Морските плажове или части от тях с прилежащата им акватория се управляват и поддържат чрез възлагане на концесия за услуги при условията и по реда на Закона за концесиите като срокът на концесията е до 20 години. Това разписа парламентът в окончателно приетия нов Закон за концесиите, с който се променя и Законът за устройството на Черноморското крайбрежие, предаде БНТ.

С други текстове депутатите предвидиха паричните вземания на концесионер, произтичащи от концесионния договор, и тези на подизпълнителя да може да се прехвърлят, залагат и да подлежат на принудително изпълнение.

Министър или кмет на община, който наруши принцип за възлагането на концесия, включително когато не е осигурил публикуване на съответното обявление за откриване на процедурата, ще се наказва с глоба 2% от стойността на концесията, с включен данък върху добавената стойност, но не повече от 50 000 лв.

Когато след сключването на концесионния договор възникне обстоятелство, което концедентът не е могъл да предвиди и се налага изменение на договора, той може да се промени, ако не води до промяна на цялостния характер на концесията и увеличаване на първоначалната й стойност с повече от 50%.

Депутатите решиха също определеното от концедента длъжностно лице ежегодно, в срок до 30 септември, да представя в Националния концесионен регистър информация за изпълнението на концесионния договор за предходната година.

 

#плажове #акватория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »