Със скандал и закъснение тръгна днешното извънредно заседание на парламента

Със скандал и закъснение тръгна днешното извънредно заседание на парламента
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Със скандал и 30-минутно закъснение започна работата на парламента. Депутатите събраха кворум при третата регистрация, като в пленарната зала дневният ред стана повод за размяна на реплики, предаде БНР.

Депутатът Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок настоя депутатите да започнат работа с окончателното четене на промените в Закона за задълженията и договорите.

Да се занимаваме с проблемите на хората и борбата с монополите, а не с концесиите, които всички видяхме, че са безкрайниподчерта Славов.
 
"Преди 4 месеца текстовете минаха на първо четене, като те предвиждаха размерът на законната лихва при просрочени задължения да не надхвърля основния лихвен процент на БНБ плюс 8-процентни пункта. Сега тя се изчислява с 10-процентни пункта", коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ. 

На много олигарси с неплатени и непогасени данъчни задължения да им се коригира лихвата, ще падне лимитът на годишния процент на разходите по т. нар. бързи кредити, обясни Кирилов и затова предложението на Петър Славов не беше прието. 

Депутатите продължиха обсъждането на Закона за концесиите. "Заради сутрешната блокада граничния пункт "Дунав мост" 2 от протестиращи шофьори на ТИР-ове, БСП поиска изслушване от депутатите на министрите на вътрешните работи и на транспорта", обясни Георги Свиленски от БСП.

Има опашки над 15 и 20 километра, а шофьорите спят в камионите. Има напрежение между самите шофьори, а пък транспортните фирми също имат проблем със стоката, която возят, посочи Свиленски.

#скандал #реплики #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"