Прокуратурата работи и по трите версии за Хитрино

Прокуратурата работи и по трите версии за Хитрино
Източник: The Bulgarian Times
A A+ A++ A

Прокуратурата все още работи и по трите версии за инцидента в Хитрино - нарушени правила при управлението на подвижния жп състав, техническа неизправност на влаковата композиция и неизправност в релсовия път и стрелките. Това съобщиха от Главната прокуратура, предаде БНР. 

Предстоят още разпити на свидетели и пострадали, както и повдигане на окончателни обвинения на виновните лица, уточняват от ведомството. Разследването е за престъпление в транспорта. Няма каквито и да са доказателства за умишлен взрив или терористичен акт, категорични са от прокуратурата. 

Огледите на стрелките и релейното табло показват, че е малка вероятността произшествието да е настъпило в резултат на неправилно конфигуриране на трасето по вина на стрелочник или ръководител движение, но категоричен отговор ще има след изготвяне на експертизите. 

В края на декември бяха повдигнати обвинения на двамата локомотивни машинисти - Димитър Михнев и помощника му Радослав Петков. Шуменският окръжен съд задържа под стража първия, но освободи втория. Впоследствие Апелативният съд във Варна измени мярката за неотклонение в парична гаранция от 10 000 лева.

#Хитрино #прокуратурата #състав #неизправност #стрелките

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »