Радан Кънев: Санирането е най-наглата кражба

Радан Кънев: Санирането е най-наглата кражба
Novini.bg
A A+ A++ A

"17 бона на апартамент средна цена за саниране. Не, това не е най-голямата кражба в България - поне засега. (Има шампиони - КТБ, "Белене", бонови книжки и "масова" приватизация.) Но е най-наглата." Това написа в профила си във "Фейсбук" лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той коментира публикация на в. "Сега", че санирането по националната програма за енергийна ефективност струва по 17 хил. лв. на апартамент или 3-4 пъти повече в сравнение с други изпълнявани проекти за топлоизолация и обновяване на жилищни сгради, пише iNews.bg.

Кънев посочва, че обикновените хора поставят изолации и дограми на домовете си и знаят, че това струва "точно два пъти по-евтино".

"Накратко - крадат се 50% от парите. Крадат се от общините, областните управи и МРРБ. На три пъти... Накрая фирмите остават назад при 100% надценка", пише лидерът на ДСБ.

"Да се разкарат и общините, и областните управи, и министерството от процеса. Сдруженията на собствениците сами да избират изпълнител, а данъкоплатците да му плащаме през МФ, по фактура и след одит", настоява Кънев.

"И, разбира се - независима антикорупционна прокуратура като в Румъния, която да тръгне след вече откраднатите милиарди", заключва десният лидер.

#Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"