Григор поведе в ранглистата на ATP за сезон 2017 (ВИДЕО)

Григор поведе в ранглистата на ATP за сезон 2017 (ВИДЕО)
Източник: Topsport
A A+ A++ A

Към днешна дата Григор Димитров е с най-много точки от всички тенисисти в ATP тура през 2017 година. След четирисетовата си победа срещу Денис Истомин на осминафиналите на Australian Open днес 25-годишният хасковлия вече е с 610 точки от началото на сезона, пише Труд.

Димитров спечели турнира в Бризбън в началото на месеца, като в австралийския град записа 5 победи. От началото на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн Григор има 4 победи. Българинът все още няма поражение през 2017 година, като е загубил само 4 сета в 9-те срещи, които е изиграл. Григор спечели 250 точки с трофея в Бризбън, а с класирането си за 1/4-финалите в Мелбърн прибави към актива си още 360 точки.

До днес Григор делеше първото място за най-много точки през сезона с испанеца Роберто Баутиста Агут. Шампионът на Sofia Open за 2016 година обаче днес отпадна от Australian Open след поражение в четири сета от световния №3 Милош Раонич.

Най-близо до Григор към момента са Раонич и швейцарецът Стан Вавринка, които имат по 450 точки.
Що се отнася до ранглистата на ATP, към момента Григор се придвижва с една позиция нагоре, измествайки Баутиста Агут от 14-ото място.

В интервю след победата срещу Денис Истомин снощи, хасковлията разкри, че любовта е забавила развитието му.

„Очевидно това ми е слабо място, отговори българинът на въпрос дали отношенията му с жените го разсейват. – Сега сериозно. Винаги се опитвам да държа подобни неща извън корта. Мисля, че когато бях по-млад, имах проблеми да разграничавам любовта в личния живот от тази към тениса.

Имаше период, в който не бях сигурен как да се справям с двете неща едновременно. Но човек се учи. Не искам да кажа, че съм се поучил от грешките си, но вече се познавам малко по-добре. Мисля, че това ми помага. Надявам се, че ще ми помогне в бъдеще, когато минавам през моменти на влюбване.“

Димитров разкри и това, че отново се наслаждава на тениса за разлика от предишния период, в който е имал някои колебания. „Влюбих се в тениса преди много години. Имаше период, в който не бях в най-доброто си психологическо състояние. Не бих казал мрачен, но много неща се случваха наоколо. Трябваше отново да намеря вдъхновение, да намеря пак този начин на игра и да се наслаждавам на това.

Отивах на корта и имаше дни, които просто минаваха. Затова казах, че отново се влюбих в тениса. Дава ми емоции, имам това усещане на вълнение всеки ден преди мач. Оценявам тези моменти дори повече от някои победи. Това е специално чувство. Ще ви дам един пример. Днес вторият сет значеше много повече, отколкото предишните ми мачове тук. Дори, когато не играеш добре, се бориш, преодоляваш себе си, изправяш се срещу ударите на съперника. Да успея да измъкна този мач по този начин, това означава много за мен“.

Най-добрият български тенисист, който започна сезона с титла в Бризбън и е в серия от девет поредни победи, говори за нещата, които са се променили този сезон. „Аз съм в тура от осем години вече. Знам какво трябва да правя. Не съм направил нищо различно в предсезонната подготовка. Просто бях много концентриран и имах много добро разбирателство с отбора ми. Бяхме се фокусирали върху правилните неща.

Научих много нови неща за себе си, откакто работя с треньора ми Дани. Той дойде в много добър момент, в края на миналата година. След началото на подготовката всичко беше много просто. Имахме няколко дълги разговора. Говорихме за това какво мога да правя по-добре, върху какво трябва да работя, какво трябва да подобря и как искаме да са нещата през 2017 г.

Започнах малко повече да вярвам в себе си и това бе фактор. Започнах годината много добре с победата в Бризбън. В момента се чувствам добре, но приемам смирено резултатите. Сега навлизам в друга фаза на турнира и съм фокусиран върху това.“

Григор коментира и играта си в днешния мач срещу Истомин: „Първия сет просто не играх добре, а той започна много силно. Той намираше ударите си, целеше линиите, сервисът му влизаше… Трябваше да се боря. В нито един момент не съм го подценявал. Той е отличен играч, освен това е опитен. Трябваше ми един гейм, с който да навлеза в мача и да намеря ритъма си. Вторият сет беше битка, а в третия вече играех много стабилно. В четвъртия всичко ми се отдаваше с лекота. Това ти дава много увереност“.

Той даде мнението си и за следващия съперник Давид Гофен: „Със сигурност ще бъде тежък мач. Давид е отличен играч. Знам какво да очаквам от него. Тренирахме няколко пъти по време на подготовката. Той е опасен играч. Трябва да бъда подготвен за битка психически и физически.

Напоследък той сервира много добре и това му помага много. Това е едно от най-големите му оръжия. Няма съмнение, че той е един от най-добрите по отношение на защитната игра. Освен това се движи добре по корта, вижда играта“.

Димитров не се съгласи с констатациите, че схемата е отворена след отпадането на Новак Джокович и това е голям шанс за него. „Много се говори за отпадането на двамата (Джокович и Анди Мъри). Никога не трябва да гледа по този начин – че схемата е отворена. Какво означава това? Те не са там, но какво от това.

Със сигурност е различно, не казвам, че не е. Но в същото време видяхме, че всеки може да победи всеки. Ако следваш своя път и твоята игра, всичко може да се случи. В момента е важно да се концентрирам върху следващия мач и да се наслаждавам на момента. Толкова съм благодарен, че играя в тези мачове на големите кортове. Публиката беше невероятна. Чувството е невероятно, няма да лъжа. Радвам се да съм на този етап от турнира. Четвъртфинал на Шлем, страхотно е. Радостен съм, че мога да постигна това“

(ВИДЕО)

#Григор Димитров #ATP #Australian Open #Истомин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »