Преговорите за Сирия не дават резултат

Преговорите за Сирия не дават резултат
Източник: Евроком
A A+ A++ A

Сирийските бунтовници няма да подпишат заключително комюнике на срещата в Астана, съобщи техен представител, цитиран от агенция ТАСС. Яхия ал Ариди заяви, че вместо комюникето очаква декларация на страните-гаранти на примирието в Сирия - Русия, Турция и вероятно Иран, предаде БНР.

Представители на бунтовниците и сирийското правителство водят индиректни преговори в столицата на Казахстан от вчера. Дипломати от Русия, Иран и Турция подготвят заключителна декларация на конференцията в Астана, с която представители на сирийското правителство и въоръжената опозиция трябва да потвърдят примирието от 30 декември, твърди агенция Ройтерс.

Разговорите се водят чрез посредници, пряк диалог не е предвиден, съобщи говорителят на сирийската опозиционна делегация. Той добави, че темите на преговорите са укрепване на примирието и хуманитарни въпроси.

Според съобщение на ТАСС, посредниците от Русия, Иран и Турция подготвят механизъм за тристранно наблюдение и общи бойни действия срещу групировките „Ислямска държава“ и „Джабхат Фатах ал Шам“. Вчера турският вицепремиер Нуман Куртулмуш се опита да подготви международната общност за евентуален безрезултатен край на мирните преговори за Сирия в Казахстан с посредничеството на Русия и Турция. 

#бунтовници #Русия #Иран #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »