Конгресмен от Канзас е новият шеф на американското разузнаване

Конгресмен от Канзас е новият шеф на американското разузнаване
Източник: www.politika.bg
A A+ A++ A

Конгресменът от Канзас Майк Помпейо е новият директор на ЦРУ. Той беше избран от Сената с 66 гласа "за" и 32 "против". Междувременно на пресконференция говорителят на Белия дом Шон Спайсър обяви плановете на новия президент Доналд Тръмп за бъдещето на Съединените щати, предаде БНТ.

Международните отношения с Китай, посещението на Тереза Мей в петък и имиграцията бяха основните теми, дискутирани по време на пресконференцията в Белия дом.

Шон Спайсър заяви, че Доналд Тръмп обещава да предпази международните територии в Южнокитайско море от Китай. Това предизвика възмущението на китайските медии, които сравниха въпросните действия с обявяване на война. 

"Мисля, че области от Южнокитайско море са част от международните води и от международните действия. Мисля, че Съединените щати ще се погрижат да предпазим интересите си там. Ако териториите не са част от Китай, а международни, ние ще предприемем действия да ги защитим от всяка една държава", коментира Спайсър

Разширяването на външната икономика също беше една от водещите точки. Спайсър обяви, че президент Тръмп работи по този въпрос, като възможни партньори за допълнителна търговска дейност на Европейския съюз, Азия и дори Близкия Изток. 

"Вижте, мисля, че президент Тръмп ще увеличи достъпа до пазара, където може. В момента, той преразглежда всички търговски споразумения и търси потенциални двустранни възможности за развитие", допълни още той

Доналд Тръмп успя да предизвика гнева на публиката, след като подписа указ, забраняващ неправителствени организации, подкрепящи абортите, да получават финансова подкрепа. Много организации за защита на правата на жените по целия свят разкритикуваха решението на новия американски президент.

Междувременно сенатската комисия по външните работи одобри с минимална преднина Рекс Тилърсън за държавен секретар. Вотът беше разделен на 11 "за" от всички републикански представители и 10 "против" от всички демократи. Предстои гласуване и в Сената, където се очаква Тилърсън да спечели поради републиканското мнозинство.

#Шон Спайсър #ЦРУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"