Мачовете на 13 юни: Дания и Португалия излизат само за победа

Мачовете на 13 юни: Дания и Португалия излизат само за победа
На 13 юни Дания и Португалия ще изиграят 13-тата среща помежду си. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Дания се изправя срещу Португалия от 19:00 часа на „Арена Лвов“ в Украйна във втория кръг за Група В на Евро 2012.

„Червеният динамит“ продължава участието си на първенството с ентусиазъм от победата над Холандия на 9 юни. Макар и с минималното 1:0, успехът е първият за страната в последните 45 години от историята на футболния сблъсък.

Португалия пък е амбицирана да заяви претенциите си в „групата на смъртта“ след загубата с 0:1 от фаворита в групата Германия.

През последните 6 години двата отбора са се срещали 5 пъти, като трите победи за Дания срещу само една за Португалия накланят везната на статистиката в полза на скандинавския тим.

На 13 юни Дания и Португалия ще изиграят 13-тата среща помежду си. И докато резултатите от последните години са в полза на „Червения динамит“, историята дава безапелационно предимство на „Селесао“ със 7 победи и 3 загуби от първата им среща през 1966 г.

Нито селекционерът на Дания Мортен Олсен, нито колегата му начело на Португалия Пауло Бенто обаче се осланят на стари успехи или провали.

Интересна подробност е, че отборът на Дания никога не е губил мач от финалите на европейско първенство, след като са отбелязали гол.

Всички 5 срещи на националния отбор на Дания с участието на голмайстора от мача с Холандия Михаел Крьон-Дели са завършили с победа за „Червения динамит“.

Португалия пък няма спечелен двубой през 2012 г. с две нулеви равенства, последвани от загуби от Турция и Германия.

При всички положения и двата отбора ще се хвърлят в битка за победа. Успехът срещу Португалия би осигурил на Дания почти сигурно участие в четвъртфиналите.

Ако пък претърпи второ поражение, Португалия ще остане с минимални шансове в трудната група, а и съперникът в последния мач – Холандия, не е за подценяване въпреки загубата си от първия кръг.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Група В #Португалия #Дания #футбол #Евро 2012

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »