Свидетел по делото „Октопод“ заплашван с атентат

Свидетел по делото „Октопод“ заплашван с атентат
Като цяло Костов се похвали, че след вкарването в ареста на Петров, няма особено разколебани свидетели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Основният свидетел по делото „Октопод“ е бил предупреден, че срещу него се готви атентат.

Георги Цветанов е получил предупреждението преди месец. Свидетелят не бе категоричен обаче дали зад заканата стои Петров, предаде БНР.

Делото продължава с разпит на свидетели. Преди разпита наблюдаващият прокурор Светлозар Костов заяви, че няма данни за последните заплахи към Цветанов, но това за него не е новина, тъй като периодично имало заплашвани свидетели.

По тази причина, обясни Костов, са им предлагани всякакви форми на защита, включително и включване в програмата за защита на свидетелите, но те отказвали.

Като цяло Костов се похвали, че след вкарването в ареста на Петров няма особено разколебани свидетели. Показания даде и съпругата на прокурорския свидетел Цветанов – Красимира.

Тя потвърди, че мъжът й е бил малтретиран от Алексей Петров и е останал без имоти и картини. Тя не успя да обясни как през 1996 и 1997 година - най-кризисното време в България, той е успял да се сдобие с всичко това.

Защо не се разследва имуществото на Цветанов, попита риторично извън съдебната зала адв. Васил Василев, който защитава Петров.

Юристът припомни, че срещу бившия банкер Георги Цветанов са се водили дела за източване на Първа частна банка - „Левски“, но днес тази тема не се коментира.

#атентат #заплахи #Алексей Петров #дело #„Октопод“ #свидетел #Георги Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници