Предстои запор на сметките на Павлов и Донев, обяви прокурорът на София

Предстои запор на сметките на Павлов и Донев, обяви прокурорът на София
Законът изисква при пране на пари да се наложи запор на имуществото. Емоциите вредят и на двете страни. Съдът ще каже кой е крив и кой прав, каза Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои запор на сметките на съсобствениците на „Медийна група България“ Любомир Павлов и Огнян Донев, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов.

Във вторник на двамата бяха повдигнати обвинения в пране на пари, а на Любомир Павлов – и за документна измама, и за престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс – невярно документиране.

„Законът изисква при пране на пари да се наложи запор на имуществото. Емоциите вредят и на двете страни. Съдът ще каже кой е крив и кой прав“, каза още градският прокурор пред БНР за обвиненията срещу издателите на „Труд“ и „24 часа“.

Прокуратурата не е сезирана, че някой от наблюдаващите прокурори по делото срещу Любомир Павлов и Огнян Донев е взел подкуп, и няма основание обвинението да се самосезира за такъв случай, уточни още Николай Кокинов.

„До този момент г-н Павлов не ни е сезирал, че някой от наблюдаващите прокурори е внесъл обвинение, след като е взел подкуп. Само слушам обвинения по медии. Към този момент ми се струва неоснователно и несериозно да се самосезираме. Всичко друго остава в сферата на клеветите“, обясни той и уточни, че за обвинението няма значение длъжностното и имущественото положение на обвиняемите.

Според прокурора, ако колегата му прецени, че е обект на клевета от тези писания, може да потърси правата си в съда.

„Онзи ден получихме сигнал от господин Любомир Павлов за разпространяване на запис. Вчера постъпи в деловодството и сигнал от г-н Тошев (главния редактор и съиздател на „Преса“ - бел. ред.). В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа. Ние не сме искали СРС по отношение на господин Павлов. Очевидно се касае за някакво частно подслушване. Най-малкото може да се установи дали записът е манипулиран“, обясни Николай Кокинов.

ДАНС е започнала проверка на всички обстоятелства около появата на записания разговор между Любомир Павлов и неустановено още лице, който беше публикуван като стенограма от вестник „Преса“, съобщи още Кокинов.

На Любомир Павлов и Огнян Донев бяха повдигнати обвинения три дни след публикуването във вестник „Преса“ на разговор, за който се твърди, че е между Любомир Павлов и неизвестно лице.

В него освен делото между бившите партньори се коментират възможности за влияние върху следователи, съдебната система и от кого зависят реформите и назначенията в нея, силата на медиите, връзки с управляващите.

Очакването на Любомир Павлов според цитирания разговор е, че никой няма да се осмели да повдигне обвинение срещу него и Огнян Донев.

Любомир Павлов определи в събота записа като „фалшификат и манипулация“.

Междувременно в интернет се появи още един запис, за който се твърди, че е с Любомир Павлов.

За него съобщи Христо Грозев във вторник на специална пресконференция, на която той и другите двама бивши партньори Карл фон Хабсбург и Даниел Руц разказваха за своя сигнал срещу Донев и Павлов, по който са повдигнати обвинения.

Христо Грозев обясни, че на среща между него и Павлов преди месец и половина получил предложение за сделка „да спрат да се цакат“ и да получат обратно парите си, дадени за покупката на изданията на ВАЦ.

Любомир Павлов засега не е коментирал истинността на този разговор.

#Любомир Павлов #Огнян Донев #Христо Грозев #Николай Кокинов #пране на пари #запор на сметки #запис #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници