Кремъл: Путин е готов за срещата с Тръмп

Кремъл: Путин е готов за срещата с Тръмп
Източник: Коммерсантъ
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната среща може да отнеме месеци. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за Би Би Си, предаде БНР.

"Надяваме се, че президентът Путин ще се обади на президента Тръмп след инагурацията, за да го поздрави. Тогава очакваме да обменят мнения за възможността за среща. За съжаление, засега нямаме предположения за мястото или датите. Няма да е през идните седмици. Но да се надяваме, че тази среща може да се състои през идните месеци. Нямам съмнения, че президентът Путин ще бъде готов за нея", обясни Песков.

Говорителят на Кремъл заяви, че обвиненията за руска намеса в предизборната кампания в САЩ трябва или да бъдат доказани, или да не бъдат отправяни повече. Според него няма доказателства за руски хакерски атаки. "Нито руското правителство, нито Кремъл, нито лично президентът Путин, нито военното разузнаване стоят зад тези атаки, ако те в действителност съществуват", обясни Песков.

#Дмитрий Песков #Владимир Путин #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »