CNN описа Бузлуджа като "българското НЛО"

CNN описа Бузлуджа като "българското НЛО"
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

„На три часа път от София, в сърцето на Стара планина, разбит път криволичи нагоре към връх Бузлуджа, водейки към „българското НЛО“. Издигаща се от върха на хълма, сложната бетонна структура, която може да се види от километри, предизвиква тревожно вълнение у онези, които я зърват за първи път“, пише Труд.

Така започва един от водещите материали в туристическата секция на CNN, в който американският телевизионен канал запознава читателите си с изоставения символ от епохата на комунистическата власт в България.

Медията е публикувала и богата галерия със снимки, която създава постапокалиптично усещане заради потресаващата степен на разруха, обхванала монумента.

„Червена звезда, символ на комунизма, се извисява над долината от върха на 70-метрова кула. Широката, приличаща на космически кораб основа, изглежда като излязла от ранен научнофантастичен филм. Препратката към НЛО е оправдана. Въпреки, че из страната са разпръснати стотици паметници от комунистическо време, малко от тях са толкова интригуващи“, четем в материала.

Авторът разказва за историческото значение на местността и днешното състояние на „умиращата реликва“. По решение на правителството от 30 септември 2011 г. комплексът беше прехвърлен безвъзмездно на Българската социалистическа партия. Това обаче не промени с нищо ситуацията там.

#структура #НЛО #CNN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »