НАТО не планира никаква военна намеса в Сирия

НАТО не планира никаква военна намеса в Сирия
Няма никакъв проект за външна военна намеса в този момент за операция на НАТО в Сирия, заяви Андерс Фог Расмусен. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Чуждестранна военна намеса в Сирия няма да бъде „правилният път“ за страната, заяви Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Няколко часа по-рано високопоставен служител в ООН определи ситуацията в държавата като „гражданска война“, предаде БГНЕС, цитирайки АФП.

Въоръженият конфликт между правителствените сили на Башар Асад и сирийската опозиция избухна през март 2011 г., като през последните месеци се обтегна след провала на международната общност да предотврати насилието отвън чрез санкции.

„Няма никакъв проект за външна военна намеса в този момент за операция на НАТО в Сирия“, заяви Андерс Фог Расмусен, определяйки като „голяма грешка“ неуспеха на Съвета за сигурност на ООН да постигне съгласие по средствата за засилване на натиска върху Дамаск.

Срещу военната намеса се обявиха Русия и Китай, които блокират издаването на резолюция за Сирия от Съвета за сигурност на ООН като негови постоянни членки.

#НАТО #Андерс Фог Расмусен #Сирия #Башар Асад #Русия #Китай #военна намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници