Цачева за Радев: Нека бъде президент на всички българи

Цачева за Радев: Нека бъде президент на всички българи
Източник: Razkritia.com
A A+ A++ A

Председателят на парламента Цецка Цачева пожела на новия държавен глава Румен Радев да бъде президент на всички български граждани. В първите дни от Вашия мандат ще изпълните конституционното си задължение да разпуснете парламента, да насрочите предсрочни парламентарни избори и да назначите служебно правителство, посочи Цецка Цачева в изказването си пред парламента в края на тържествената част от заседанието за клетвата на новоизбрания президент, предава БТА.

След разпускането на 43-то Народно събрание служебното правителство няма да бъде контролирано и подкрепяно от работещ парламент, в тази ситуация Вие едновременно трябва да изпълнявате ролята и на негов коректив, и на негова опора, обърна се Цачева към Радев и допълни, че това е огромна отговорност пред българската общество, пише 24 часа.

Заедно с всекидневните задължения на служебното правителство, то ще има задача да организира честни и демократични избори, припомни председателят на парламента. Надявам се чрез назначения от Вас служебен кабинет да съдействате за намаляване на политическото напрежение, което съпътства всяка предизборна кампания, отбеляза Цецка Цачева. Тя посочи, че подобен подход би дал възможност след предсрочните парламентарни избори България да има легитимно, стабилно и работещо правителство.

Днес България е изправена пред редица предизвикателства, породени от международната нестабилност, от Вашите действия ще зависи защитата на националния интерес и сигурността на българските граждани, заяви още председателят на парламента. Тя допълни, че Радев като новоизбран президент има легитимността на общественото довери да взема трудни решения. Цачева му пожела да съхрани и разширява това доверие през целия си мандат и отбеляза, че то е най-важният елемент за осъществяване на всяка политическа идея. Успехът на Вашия мандат ще бъде успех за всеки граждани, каза още председателят на парламента.


#Цецка Цачева #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"