Николай Кокинов: Записът с Любомир Павлов е от частно подслушване, не от СРС

Николай Кокинов: Записът с Любомир Павлов е от частно подслушване, не от СРС
Любомир Павлов и Огнян Донев са като всички други обвиняеми. За нас имущественото състояние на клиентите ни или обвиняемите няма значение, подчерта Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата не е искала Любомир Павлов да бъде следен със СРС, обяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

„Според нас става дума за частно подслушване. Би могло да се провери дали е манипулиран записът. Ще се установи официално ли е, или не е официално СРС-то. Подозирам, че е неофициално. Защото прокуратурата не е поръчвала СРС. Внимателно ще анализираме всичко“, отбеляза още Николай Кокинов пред БНР.

Прокурорът посочи, че истинността на записа, публикуван от в. „Преса“, ще бъде разгледана в рамките на една проверка на прокуратурата, която ще установи дали е манипулиран, кои са участниците в него и защо се разпространява.

„Любомир Павлов и Огнян Донев са като всички други обвиняеми. За нас имущественото състояние на клиентите ни или обвиняемите няма значение“, подчерта Николай Кокинов.

Във вторник съиздателите на „24 часа“ и „Труд“ бяха обвинени за пране на пари, а срещу председателя на Съюза на издателите в България бяха повдигнати още две обвинения за документна измама и документ с невярно съдържание.

Николай Кокинов посочи, че прокуратурата няма да се самосезира след оплакването на Любомир Павлов, че някой от наблюдаващите прокурори е взел решението си чрез престъпление.

„Неоснователно и несериозно е да се самосезираме. Който иска нещо да каже, да го поднесе в писмен вид с аргументи, всичко друго остава в сферата на клеветите. Знаете разликата между набеждаване и клевета. Едното е от частен характер, а другото от общ. Ако колегата прецени, че се чувства наклеветен, може да потърси правата си в съда“, заяви още градският прокурор.

Николай Кокинов изрази съжаление от отношението на обвиняемия към прокуратурата.

„Спокоен съм по отношение на работата на прокуратурата, боли ме, когато обвинява колегите ми. Когато без доказателства има обвинения. Не прави чест на този, който хвърля такива обвинения. Ще бъдат изпълнени предписанията на закона, абстрахирайки се от лицата и длъжностните качества на обвиняемите“, увери той и призова за търпение, докато „емоциите се уталожат“.

Николай Кокинов заяви, че е оптимист за предстоящия през юли мониторингов доклад на Европейската комисия за България.

„Колегите се скъсват да работят и смятам, че никой не може да каже на бялото черно. Ако усилията ни не бъдат оценени за изминалите години, просто няма да е обективна оценката“, категоричен е градският прокурор.

Той посочи, че въпреки положителните стъпки в правосъдната реформа, постигнатият резултат не е максималният.

#Николай Кокинов #СРС #Любомир Павлов #Огнян Донев #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"