И Асеновград на път да остане блокиран

И Асеновград на път да остане блокиран
Нова телевизия
A A+ A++ A

Асеновград е на път да остане непроходим. Причината е, че солта, с която се обработват улиците срещу замръзване свършва, а нова доставка се чака едва следващата седмица.

Последните количества сол тръгват, за да бъдат разпръснати по улиците на Асеновград, които от снощи снегът не спира да затрупва. Машините приоритетно чистят главните булеварди, а малките улици са в снежен капан, информира Нова телевизия.

„Ако не мина да почистя и да хвърлям пясък и сол, няма излизане. Всичко остава блокирано, а и така спрели колите няма минаване”, коментира Георги Данчев, шофьор на камион.

Малките улици са непроходими. В тях закъсват дори и бусовете, които доставят хляб в магазините.

„Ужас е. Иситнско бедствие. Карам полонин тон брашно и 78 хляба. Как да доставя сега хлябът? Как да стигна до магазина?”, пита шофьорът Петър Иванов.

Асеновград разполага с още 80 тона сол. Без сол почистването на улиците няма да е ефективно.

Градът е направил заявка за доставка на три камиона сол от Бургаските солници още миналата седмица, но от там им отговорили, че количествата са ограничени и отиват предимно за почистване на републиканската пътна мрежа.

„Чакаме да дойде един камион, но той не е достатъчен. Иначе за сега ще удържим положението. Просто не очаквахме толкова много сняг”, обясни кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Иначе Асеновград е заделил за борбата със снега 200 000 лева. До момента са похарчени половината пари.

#Асеновград #сол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"