Снегорин пламна в преспите край Полски Тръмбеш

Снегорин пламна в преспите край Полски Тръмбеш
Източник: zonaburgas.bg
A A+ A++ A

Снегорин на великотърновската фирма „Пътни строежи“ изгоря почти напълно в сряда по обяд по време на разриване на снега между селата Климентово и Иванча в Община Полски Тръмбеш, пише Труд.

Сигнал за пламъците в машината са подаден в полицията в Полски Тръмбеш около 11,20 часа. Дежурните екипи на местната пожарната веднага отишли на мястото и потушили огъня. Въпреки усилията на огнеборците е изгоряла кабината и част от двигателя на снегорина.

Малко преди да лумне пожарът, 50-годишният шофьор Мюджет Ахмед усетил миризма на бакелит ,а от елтаблото започнал да се вие дим. Мъжът скочил от снегорина, а малко след това той избухнал в пламъци. Мюджет се опитал да гаси с пожарогасител, но не успял.

Причина за пожара е проблем в двигателния отсег и техническа неизправност. Пожарникарите от Полски Тръмбеш са закарали полуизгорелия снегорин в стопанския двор на Иванча, който бил най-близо.

Докато траела операцията по гасенето и изтеглянето на овъглената машина на пътя се образувала километрична опашка от автомобили. Шофьорите били принудени да чакат над час, докато движението по главното трасе Свиленград-Русе бъде възстановено.

#скочил #Шофьорите #пожарът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"