Депутатите гласуваха още 1 млрд. лв. за саниране

Депутатите гласуваха още 1 млрд. лв. за саниране
Източник: KokiTa.Eu
A A+ A++ A

Бюджетът за саниране се увеличава с един милиард лева и става два милиарда лева, решиха депутатите, предаде БНР.

След продължили близо два часа спорове в пленарната зала те подкрепиха продължаване на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Според управляващите в програмата за енергийна ефективност са ангажирани 600 малки и средни предприятия. 2022 сгради са обект на изпълнението на програмата, от които над 200 вече са завършени, а 1000 са в процес и процедура по изпълнение.

Министърът на регионалното развитие в оставка, Лиляна Павлова защити програмата в пленарна зала с думите: Това е програма, която дава 100 процента субсидия и 100 процента подкрепа на всички български граждани, без териториални ограничения. Именно тази национална, бюджетно финансирана програма даде глътка въздух на строителния бранш да работи, да реализира своите проекти, да осигури заетост.

Депутатите ще гласуват на второ четене и промени в Закона за движение по пътищата. Те предвиждат да бъде отнемана за 3 месеца книжката на шофьор, който откаже да изпълни нареждане на органите за контрол на движението, ако е въведена временна организация на движението или временна забрана за движение. Седмичната програма на депутатите предвижда още второ четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, в Гражданския процесуален кодекс и други.

В четвъртък се очаква тържествена церемония, на която Румен Радев и Илиана Йотова ще положат клетви като президент и вицепрезидент на България. 

#Лиляна Павлова #Румен Радев #саниране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"