АБВ: Категоричо няма да водим преговори с БСП

АБВ: Категоричо няма да водим преговори с БСП
Novini.bg
A A+ A++ A

Няма сега как да подходим с доверие към БСП и да седнем на масата заедно, при положение, че съвсем непосредствен е споменът от начина, по който бяхме третирани. На този етап, този въпрос не стои. Това каза на пресконференция новоизбраният лидер на ПП АБВ Константин Проданов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За мен беше грешка, че АБВ в последните две години и половина хвърли много време и енергия да говори за БСП, вместо да говори за себе си и да следва собствения си път. Няма да направя тази грешка. Аз нямам историческа свързаност с БСП.

Не идвам от там, не отивам към тях, няма да се вливам в тях. Мисля, че и за страната, и за нас като формация, правото е да следваме нашите собствени идеи. Конкретно за г-жа Корнелия Нинова, знаете, че предходното ръководство направи доста усилия за постигане на някакво взаимодействие“, коментира Проданов. По думите му за съжаление, резултатът е бил плачевен. „Доколкото знам, не по наша вина. Ще се срещнем и с Корнелия Нинова, но разбирате, че ако първата ни среща е с нея, това ще наложи внушения, че сме се събрали. Равнището на недоверие и лошият вкус в устата е прекалено силен, така че не мисля, че това е възможно на този етап“, добави Проданов.

Той допълни още, че отношенията на АБВ с ДПС са като с всяка една друга политическа сила. „Нормално е да направим срещи с всички политически лидери. Разговорите ще бъдат на идейна и принципна основа“, поясни Константин Проданов.

#Константин Проданов #АБВ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"