140 военни прочистват невзривени боеприпаси край Петолъчката от 13 юни

140 военни прочистват невзривени боеприпаси край Петолъчката от 13 юни
Военните ще обработват зоната в радиус от 3 км около взривения склад за боеприпаси на „Берета Трейдинг“ от 13 до 29 юни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 140 военнослужещи ще прочистват от невзривени боеприпаси и взривни остатъци района на взривовете край Петолъчката.

Военните, които са от различни формирования на Сухопътните войски, ще обработват зоната в радиус от 3 км около взривения склад за боеприпаси на „Берета Трейдинг“ от 13 до 29 юни, съобщиха от Министерството на отбраната.

Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидирането на последствията от взрива в складовата база на частната фирма в района на ямболския град Стралджа.

Военнослужещите са включени в състава на специализирана тактическа и специализирана инженерна група. Ротацията на личния състав ще се извършва на две седмици.

Офицери от Съвместното командване на силите ще осъществяват връзка и взаимодействие с местната власт за приоритизиране на районите, които ще се прочистват.

Те ще разясняват на жителите на населените места действията на военнослужещите и ще обясняват какво трябва да се предприема при откриване на невзривен боеприпас или взривни остатъци.

Група от 48 военнослужещи от Сухопътните войски вече започна логистичното осигуряване на предстоящите дейности по прочистването.

#Аню Ангелов #Стралджа #„Берета Трейдинг“ #Сухопътни войски #Петолъчката #Сливен #взривове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"