Борисов: Най-хубавите седалки за BMW ще се правят в Мусачево

Борисов: Най-хубавите седалки за BMW ще се правят в Мусачево
В един момент ще остане само моторите да правят, всичко останало се произвежда в България, изтъкна премиерът Бойко Борисов. Снимка: МИЕТ
A A+ A++ A

Най-хубавите кожени седалки на BMW ще се произвеждат в Мусачево, заяви премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на фабриката на „АЛС България“ в елинпелинското с. Мусачево.

Българското дружество е поделение на южноафриканската компания ALC, а в предприятието в Мусачево ще се произвеждат кожени автомобилни седалки.

„Истински се радвам и приветствам инвеститори, които правят заводи, реално производство, разкриват работни места“, каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от „Фокус“.

Министър-председателят сподели очакванията си до края на 2012 г. от завода на „АЛС България“ да излезе готова продукция за около 30 млн. евро.

„Голяма част от автомобилните стъкла в Европа се произвеждат в България, носачите се произвеждат в Русе. В един момент ще остане само моторите да правят, всичко останало се произвежда в България“, изтъкна още премиерът Бойко Борисов.

Той добави, че с конкретната инвестиция „печели Южна Африка с това, че си продава кожите, печели България, че си продава и произвежда, печели BMW, защото има най-хубавите кожени седалки“.

„Не кой да е, а десетата икономика в света и BMW са дошли да си правят много важни части от автомобилите в България“, подчерта още Бойко Борисов.

Премиерът анализира инвестиционната активност в България, като констатира, че 75% от инвестициите са били в строителството, което той нарече „абсолютно спекулативни“.

„Останалите бяха във ветро- и соларни паркове. Ако бяхме подписали за всички ветро- и соларни паркове, щяхме да имаме четири пъти повече енергия, отколкото ни трябва. А всички вие щяхте да ги платите със своите електромери“, изтъкна Бойко Борисов.

„Политическата и макроикономическата стабилност в страната наклони везните в полза на инвестиция в България от акционерите и директорите в компанията ALC“, каза на свой ред министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на откриването на фабриката.

В момента в предприятието работят 470 души, добави той и пожела те да станат още повече.

#BMW #Южна Африка #Делян Добрев #Мусачево #инвестиция #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"