И кметът на Челопеч се сдоби с обвинение

И кметът на Челопеч се сдоби с обвинение
http://www.unian.net
A A+ A++ A

Кметът на Челопеч Алекси Кесяков (ГЕРБ) беше обвинен в престъпление по служба, предаде БТА, като се позова на прокуратурата. Според държавното обвинение през 2014 г. той е нарушил служебните си задължения и така е нанесъл щети на общината в размер на 50 000 лв.

Съдът е отстранил градоначалника от длъжност.

На 28 април с.г. в нарушение на законите и вътрешните правила Кесяков по телефона разпоредил на главния счетоводител да изготви и подпише платежно нареждане, с което общината превела на консорциум 50 000 лв. с несъществуващо правно основание, пише БТВ.

Към същият момент консорциумът е участвал в процедура, обявена от община Челопеч, за текущ ремонт читалището и детската градина. Едно от изискванията за допускане до процедурата е било наличност на парични средства в банкова сметка и представяне на банкова референция за това.

Това е поредният високопоставен чиновник, който става „клиент” на прокуратурата в последните дни. По-рано днес беше обвинен бивш главен секретар на Агенцията за бежанците, вчера от поста си беше отстранен пловдивският кмет Иван Тотев.

#Челопеч #кмет #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"