БСП налага данък върху богаташите

БСП налага данък върху богаташите
Източник: News.bg
A A+ A++ A

БСП се отказва от идеята си да отмени плоския данък. Но въвежда данък "богати" - 20% данък ще плащат хората с месечни доходи от 10 хиляди нагоре от заплати, наеми и ренти, или над 120 хиляди годишно, пише 24 часа.

За 95% от населението плоският данък остава, обясни Драгомир Стойнев след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП, на което бе обсъдена предизборната платформа на червените. Данък "богати" ще плащат около 7000 души в държавата, изчисляват червените. Трябва да имаш приоритети, ние предлагаме де факто пак диференцирана ставка, отговори Стойнев на въпрос защо БСП се отказва от първоначалната си идея за въвеждане на прогресивно подоходно облагане. БСП предлага още връщането на семейно подоходно облагане.

В семейства, в които и двамата родители работят, на месец на дете ще им се приспадат по 50 лв. от данъците. Сред мерките, които червените предвиждат за поощряване на бизнеса са освобождаване от данък печалба за 2 г. на младите предприемачи до 35 г., които имат във фирмата си 5 работни места и са реализирали оборот до 150 хиляди лева. Въвежда се фонд Иновации с капитал от 150 млн. лв. за млади предприемачи. Ще има отделен сегмент на фондовата борса за малките и средните предприятия.


#богати #БСП #заплати #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »