В Европейския парламент вече има проевропейска коалиция

В Европейския парламент вече има проевропейска коалиция
Twitter
A A+ A++ A

Групите на ЕНП и на АЛДЕ в Европейския парламент създадоха проевропейска коалиция за реформиране на Европа. Коалицията кани и други групи да се присъединят към нея.

“Нашето партньорство е основано на съдържанието и на реформите за Европа. Това е пакт в името на резултатите. Ще поканим всички проевропейски партии да се присъединят към нашето партньорство”, заяви председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер. 

“Това е първата важна стъпка към създаването на проевропейска коалиция, която да реформира и подсили нашия Съюз, което е абсолютно необходимо. При наличието на Тръмп, на Путин, на много други предизвикателства, пред които е изправена Европа, важно е да си сътрудничим, за да реформираме нашия Съюз. Нашият коалиционен план е отворен за всички проевропейски парламентарни групи. Това е коалиция на идеи за промяна на посоката на Европейския съюз", заяви председателят на Групата на АЛДЕ Ги Верхофщад, пише Нова телевизия. 

"Споразумението включва нова европейска гранична и брегова охрана, ново управление на еврозоната, за да ни извади от кризата и европейски отбранителни сили, за да направим отново Европа безопасна. Споразумяхме се и да проучим дали е необходим европейски разузнавателен и разследващ капацитет, за да се борим с тероризма и международните престъпления", уточни той. 

Като част от това политическо споразумение и двете групи ще подкрепят Антонио Таяни за председател на Европейския парламент.

 
 

#Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"