Токов удар порази дете в хотел в Поморие

Токов удар порази дете в хотел в Поморие
Момченцето е било транспортирано до болницата от екип на „Спешна помощ“ в 22:15 часа в понеделник вечерта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Момченце на четири години и седем месеца е било ударено от ток в хотел в Поморие.

Състоянието на детето е стабилно, то вече е контактно, уточняват дежурните лекари от болницата в Бургас, цитирани от БТА.

Момченцето е било транспортирано до болницата от екип на „Спешна помощ“ в 22:15 часа в понеделник вечерта. Детето е прието в безсъзнание и е преместено в отделението по „Анестезиология и интензивно лечение“.

По тялото му има входно-изходна рана вследствие на токовия удар. Електричеството е проникнало от дясната ръка и е излязло от лявото ходило, казаха от пресслужбата на болницата.

Пострадалото момченце е било с родителите си на почивка в курортния ни град. Семейството е от София. По информация на Дарик инцидентът се е случил в „Интерхотел Поморие“.

При първоначалния оглед е установено, че по външното тяло на климатика в стаята, разположено на пода на терасата, протича ток. Вероятно детето е било босо и при докосване на болтовете на климатика е ударено от протичащото електричество.

В неделя във варненското село Попович пък 2-годишно момиченце е било затрупано от срутила се върху него зидана тухлена чешма в двора, в който живее.

Роднини го извадили и закарали в поликлиниката в Бяла, където му е оказана първа помощ, след което то е транспортирано във варненската болница „Св. Анна“. Въпреки усилията на лекарите обаче детето е починало 2 часа по-късно.

По случая работи Варненска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, тъй като първоначалните данни от извършената аутопсия сочат, че не са налице признаци за насилствена смърт.

По делото е назначена съдебно-медицинска експертиза за изясняване на конкретните причини за настъпване на смъртта.

#чешма #климатик #токов удар #Поморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »