Двойно повече туристи от Беларус идват в България през лятото

Двойно повече туристи от Беларус идват в България през лятото
Само за месец май и началото на юни 2012 г. заявленията за български визи са се увеличили приблизително с над 100%, като броят им е достигнал 18 500. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двойно по-голям интерес към България от страна на туристи от Беларус отчитат от консулската служба в Минск.

Само за месец май и началото на юни 2012 г. заявленията за български визи са се увеличили приблизително с над 100%, като броят им е достигнал 18 500, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

За сравнение за същия период миналата година са приети 8000 заявления за визи.

В рамките на летния туристически сезон МВнР командирова временно в периода 13 май – 31 август 2012 г. допълнително шестима свои служители, които да улеснят издаването на туристически визи.

От 11 юни 2012 г. всички беларуски туроператорски фирми, акредитирани към посолството, ще могат да въвеждат и подават заявленията за визи електронно.

Междувременно Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР) изпрати благодарствено писмо на българското посолство в Москва за доброто сътрудничество.

„Ползотворното взаимодействие между Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България и Асоциацията на туроператорите в Русия през последните години създаде възможност за увеличаване на продажбите по български дестинации“, се казва в писмото, цитирано от МВнР.

От АТОР изтъкват, че „визовите облекчения, въведени през тази година за притежателите на шенгенски визи, както и увеличаването на срока на двукратната виза до 90 дни, без съмнение доведоха до увеличаване на броя на руснаците, желаещи да прекарат незабравима ваканция в България“.

#Беларус #туристи #визи #Минск #МВнР #АТОР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »