Йеменски затворници от Гуантанамо пристигнаха в Оман

Йеменски затворници от Гуантанамо пристигнаха в Оман
Източник: Hipotezi.com
A A+ A++ A

Десет затворници от американската военна база Гуантанамо пристигнаха днес в султаната Оман, предадоха световните агенции, цитирайки оманското министерството на външните работи. Министерството не уточнява националността на задържаните, които ще бъдат приети "временно" в Оман, отбелязва ТАСС.

По данни на телевизия "Ал Арабия" всички те са родом от Йемен, съобщава БТА. Задържаните пристигнаха в Оман няколко дни преди края на мандата на американския президент Барак Обама. Закриването на затвора, в който са задържани заподозрени джихадисти, беше една от целите на неговото управление, които той не успя да изпълни, припомня Франс прес. Обама обаче успя да намали броя на задържаните. При встъпването му в длъжност през януари 2009 г. в Гуантанамо имаше 242 затворници, пише 24 часа.

Смята се, че сега са останали само 45. Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви по време на предизборната си кампания, че не само не иска да затваря Гуантанамо, а и "да го напълни с лоши момчета", припомня Асошиейтед прес. Затворът в американската военна база беше създаден от администрацията на Джордж Буш през 2002 г. за заподозрени терористи.


#Оман #Гуантанамо #работи #Доналд Тръмп #Йемен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници