Татяна Дончева: Задава се мътна вода, която ще става все по-мътна

Татяна Дончева: Задава се мътна вода, която ще става все по-мътна
Нова телевизия
A A+ A++ A

„България влиза в цикъл на тежки неразбории. Много хора влязоха в роли. Бизнесмените също започнаха да го правят”, коментира в ефира на Нова телевизия предстоящата изборна пролет лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

"В момента се задава мътна вода, която ще става все по-мътна. Няма да бъде толкова кратко това време, защото няма фокус и не е възможно да се внесе здрав разум. В този период е важно да има една ниша, която да бъде заета от здравомислещите, които да могат да придържат нещата в петолинието”, на мнение е Дончева.

„Текат супер бързи избори, които не дават възможност на много формации да се организират за участие. Късият срок до евентуалните избори на 26 март сочи, че ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите имат интерес те да са бързи и да елиминират служебно голяма част от конкуренцията. Смятам, че ще постигнат това, но за сметка на патов парламент”, на мнение е лидерът на „Движение 21”.

„Коалиция с ДПС е забранена по вътрешни причини, а коалиция с Патриотите – по външни. Брюксел няма да позволи БСП да направи коалиция с Патриотичния фронт. Социолози манипулират откровено в полза на националистите заради общи бизнес интереси. „Галъп” напомпваха общественото мнение, че това е формация, която трябва да бъде подкрепяна”, заяви Дончева.

Тя е на мнение, че Патриотите все пак ще се опитат да играят роля – поддържаща срещу определени сделки, екстри и ползи. Срещу хора на по-ниско равнище, но без формално участие в правителството.

Татяна Дончева бе помолена да коментира възможността Огнян Герджиков да е служебен премиер. Според нея това не е лош вариант, но е на мнение, че името му е излязло много рано, а това носи риска да бъде смазан на финалната права.

Относно предложението Маргарита Попова да стане вицепремиер и министър на правосъдието, Татяна Дончева коментира, че тя е кадър на библиотекарския кръг и хора от бившето Шесто управление - тъй наречените библиотекари, свързани с ДПС, които я тикат.

Тя заяви, че подозрението на Росен Плевнелиев, че България ще бъде оставена в зоната на влияние на Русия не е лишено от основание.

#Татяна Дончева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »