Шефът на БДЖ: 380 млн. лв. от задълженията трябва да бъдат поети от държавата

Шефът на БДЖ: 380 млн. лв. от задълженията трябва да бъдат поети от държавата
Източник: Капитал
A A+ A++ A

От общо 445 млн. лв. задължения, 380 трябва да бъдат поети от държавата. От стратегическа гледна точка тези средства трябва да се доизплатят. За да има насищане на жп мрежата с влакове, са необходими 420 млн. лв., с които да бъдат закупени необходимите мотриси. Това каза изпълнителният директор на Холдинг "БДЖ" Владимир Владимиров. Гост в студиото беше и управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Димитър Костадинов, предаде БНТ.

Нашата техника е достатъчно амортизирана през последните 40 години. В последната седмица се получиха доста повреди по локомотивите, ние по принцип изпитваме недостиг. С ускорени ремонти се надяваме да възстановим нормалния график за движение на влаковете, каза Димитър Костадинов.

Ремонтите, които са предвидени през тази и следващата година са финансово обезпечени от държавата. По повод разпространени снимки на заснежен влак, става въпрос за изолиран вагон, в който не са пътували пътници. Той е бил с отворени врати и прозорци още при композирането. При нас сигнали за нередности не са постъпвали, увери Костадинов.

Владимир Владимиров призова партиите да включат решаването на проблемите в БДЖ в програмите си за идните избори. Нашият апел е железницата да стане приоритет, каза Владимиров.

#БДЖ #Владимир Владимиров #Димитър Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »