България се оказа замесена в трафика на кюрдски терористи

България се оказа замесена в трафика на кюрдски терористи
Bez-cenzura.eu
A A+ A++ A

Страната ни се оказа основна част от маршрута на огромна тайна мрежа за прехвърляне на мигранти от Афганистан, Сирия и Пакистан към Европа. Сред бежанците имало внедрени кюрдски терористи от ПКК и от организацията Фето на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен.

Разплитането на сложната схема започнало след операция на дирекцията по контрабандата и трафика на хора в Истанбул. Турските антитерористи обединили усилия с полицаи от 13 държави, съобщава турският в."Хюрриет". В процеса на работа били обискирани адресите на 40 заподозрени в южната ни съседка и били арестувани 35 човека, съобщи БГНЕС.

Как започва операцията

Миналия април в службата за борба с трафика на мигранти и търговията с хора започнаха да пристигат разузнавателни доклади за наличието на организирана групировка, прехвърляща кюрди от Югоизточна Турция и бежанци към Европа. Докладите се потвърждават и през месец май м.г., става ясно, че мрежата осигурява незаконно преминаване през границите и на кюрдски терористи от ПКК.

Това дава повод за спешни срещи на екипите за борба с тероризма и на разузнаването. След опита за преврат от 15 юли м.г. доклади на разузнаването сочат, че освен кюрдски сепаратисти, към Европа са прехвърляни тайно и членове на организацията ФЕТО.

Шокиращите детайли и къде са клонове на мрежата прочетете тук.

#България #трафик #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »