Първа оставка в БФ по волейбол след оттеглянето на Стойчев

Първа оставка в БФ по волейбол след оттеглянето на Стойчев
Константинов, който е също член на Управителния съвет, е декларирал във вторник сутринта желанието си да бъде освободен и от двете длъжности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на волейболната федерация Ивайло Константинов подаде оставка ден след решението на треньора Радостин Стойчев да напусне поста си.

Константинов, който е също член на Управителния съвет, е декларирал във вторник сутринта желанието си да бъде освободен и от двете длъжности, предаде БГНЕС.

Вицепрезидентът мотивира решението си със скандалната ситуация, довела до недоверие на обществеността към волейболната ни централа.

Ето и пълният текст на заявлението на Ивайло Константинов:

„ДО: ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА БФВ

З А Я В Л Е Н И Е

От

Ивайло Любенов Константинов,

Вицепрезидент и член на УС на БФВ

Уважаеми дами и господа членове на Общото събрание на БФВ,

Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ.

Решението ми е породено и от факта, че е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ).

Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми.

С пожелания за здраве и бъдещи успехи на БФВ,

Ивайло Константинов“

#националния отбор по волейбол #волейбол #Радостин Стойчев #оттегляне #оставка #БФ по волейбол #Ивайло Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »