Учени: По-честни са хората, които псуват много

Учени: По-честни са хората, които псуват много
reachinghurtingwomen.blogspot.bg
A A+ A++ A

Ако едно от новогодишните Ви решения е да намалите цветистия език, може да се откажете от него, защото учени установиха, че хората, които псуват много, са и по-честни, съобщи „Прес асосиейшън”, цитиран от БТА.

Трудът на учените от университетите на Маастрихт, Хонконг, Станфорд и Кембридж е озаглавен "Честно казано, пука ни: Връзката между ругатните и прямостта". Екипът установи "последователна положителна връзка между ругатните и честността, като ругатните се свързват с по-малко лъжи и измами на индивидуално ниво и с повече почтеност в обществото", пише Нова телевизия.

Учените са работили първоначално с 276 доброволци в лабораторни условия с общоприет тест за лъжите. След това са привлекли 73 789 души по Facebook. През третия етап те сравнили колко са ругатните на участниците по държави. И трите изследвания показват, че хората, които псуват повече, лъжат по-малко.

Причината, според учените е, че тези, които псуват повече, по-малко преценяват какво говорят. Така че те не премълчават и истината.

 
 

#псувня #честност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Инбет Казино