Борисов е против намаляването на субсидиите на партиите

Борисов е против намаляването на субсидиите на партиите
http://www.monitor.bg
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов се обяви против намаляването на субсидиите за политическите партии. Според него единственото решение представителите им да не бъдат зависими, е да има достатъчно средствата, за да поддържат офисите и предизборните си кампании. Според него е изключително грешно и популистко партийната субсидия да е 1 лев, защото така политическите партии ще отидат при олигарсите и при хората с пари и те ще диктуват политиката, пише iNews.bg.

"Схемата с дарения прави зависимост. Като дарят след това ще си искат парите във вид на услуги. Не Слави Трифонов, 2.5 млн. души казаха това. Тези 2.5 млн. са повече от хората, гласували за Румен Радев. Това означава, ако не признаваме референдума, да кажем и той не е президент тогава", коментира Борисов пред БНТ.

Що се отнася до Радев, премиерът е категоричен, че той е победил честно и именно затова носи огромна отговорност, още повече че страната ни е в много сложна политическа ситуация. Затова Борисов му стискал палци и най-добронамерено му пожелавал успех и голямата отговорност да не го смаже.

По отношение на позицията на все още действащия президент Росен Плевнелиев относно Русия, Борисов пък е на мнение, че не трябва да разваляме отношенията си с тази страна.

"Имаме голяма разлика в позицията и в постовете и на държавния глава, и на парламента, и на изпълнителната власт. Когато се срещах с туристическия бранш, всичките казаха - това, че се затвори пазарът за руски туристи се отрази пряко на икономиката, на приходите, на работните места, на всичко останало, заводите ни спряха дори. С една дума има хора, които да говорят, да дават оценки...

Моята работа винаги е била прагматична. Например имаме ли нужда от руска газ? Да, имаме нужда. Не считам, че Турция е най-стабилната държава в момента. Така, че интересът за газов хъб на Балканите съществува в лицето на Путин, това стана ясно, когато разговарях с него. Второ - беше ли нужда да си разплатим бакиите за "Белене", ние без руснаците не можем да продаваме реакторите, не можем нищо да ги правим, благодарен съм на президента Путин, че той прояви воля", обясни Борисов.

 

#Бойко Борисов #субсидии #партии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »