Томова на крачка от основната схема на Australian Open

Томова на крачка от основната схема на Australian Open
Източник: Ботев
A A+ A++ A

Българската тенисистка Виктория Томова се класира за третия решителен кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия, след като победи японката Хироко Кувата със 7:5, 6:3, съобщава бТВ.

21-годишната софиянка пропиля аванс от 3:1, но след това реализира нов пробив в 12-ия гейм, за да вземе първия сет. Във втората част Томова изоставаше с брейк за 1:2, но веднага изравни, след което отново спечели подаването на съперничката си. Тя задържа аванса си и се поздрави с крайната победа. С успеха българката си заработи 25 хил. австралийски долара и 30 точки за световната ранглиста, в която заема 151-ото място в момента, пише 24 часа.

В решителния сблъсък за влизане в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем Томова ще срещне друга японка - Ери Ходзуми. Ходзуми е 219-а в световната ранглиста, а двете не са играли една срешу друга досега. Други двама българи ще стартират направо от първия кръг на започващия в понеделник турнир. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще срещне представителя на домакините Кристофър О'Конъл, а първата ни ракета при жените - Цветана Пиронкова, ще се изправи срещу 3-ата в света Ангешка Радванска.

#Григор Димитров #Виктория Томова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »