В НС не се разбраха за обидите на Слави

В НС не се разбраха за обидите на Слави
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

Депутатите не са се разбрали да излязат със съвместна декларация, във връзка с обидите срещу тях в "Шоуто на Слави". Цецка Цачева свика извънреден председателски съвет в Народното събрание, по искане на "Атака" и на ДПС и на него присъстваха шефовете на всички парламентарни групи, пише 24 часа.

Обсъждани са обиди в "Шоуто на Слави" по btv през последните два дни срещу депутатите, които не са подкрепили мажоритарния вот, поискан от референдума. След срещата повечето шефове на парламентарни групи отказаха да говорят. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче заяви, че те не са подкрепили действия срещу предаването и декларации от страна на депутатите. "ГЕРБ е на мнение, че не трябва да взимаме страна и ако погледнем в логичен вид, връщайки се по-назад, знаем, че всички са били обругавани.

Ние се разграничихме и нямаше единна позиция, която да възложи на председателя на парламента да сезира органите. Не трябва да взимаме отношение относно едно шоу. Откакто съм в политиката, са излизали много неверни неща, както за мен, така и за нашия лидер и партията. Когато има нещо лично и прецениш, завеждаш дело за клевета. Представете си, ако парламентът излезе с позиция - ще създадем негативна енергия и противопоставяне. Не искам да провокираме омраза и разделение. Всеки един с поведението си, трябва да се придържа към единение. Обществото трябва да прецени кое е редно само. Обругана беше и президентската институция с късането на снимката на президента Плевнелиев в същото предаване, но тогава парламентът не реагира.

Имаше обругаване и на конституционни съдии и отново нямаше реакция. Така че не е правилно и сега да се прави това и да се създава противопоставяне. ГЕРБ беше в тези години най-обиждана и беше част от сюжета на предаването и тогава не е стоял този въпрос на дневен ред", заяви Цветанов. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отказа да говори за председателския съвет. Защо не анализирате начина, по който в това шоу се отнасят към народни представители, заяви той.   


#ГЕРБ #Атака #ДПС #Шоуто на Слави #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"