Москов: ДСБ не е клуб по интереси

Москов: ДСБ не е клуб по интереси
Източник: Afera.bg
A A+ A++ A

Приятелите ми са точно толкова, колкото и преди да вляза във властта, каза пред бТВ здравният министър в оставка Петър Москов. По повод изключването му от ДСБ той каза, че мнението на ръководството на ДСБ не е мнение на хората от ДСБ, с които са написали устава на партията. Смисълът на една политическа партия е в нейните политически идеи, това не е клуб по интереси, каза още той, пише 24 часа.

Идеите и принципите са свързани с програмата за изпълнение, не съм жертвал принципите си, за да остана министър, каза още той. Решението да не е член на ДСБ не е мое, а на арбитража на ДСБ, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Не казвам лоща дума за Москов, разделихме се около туловището на Бойко Борисов, каза още Кънев. Въпросът е ДСБ да не остане в изолация, контрира Москов. Смисленият човек избира между реалностите.Смисълът на Реформаторския блок не е в това да се съберем около това кой ще ръководи четата - загърбваме разцеплението и унижението на десницата. Реформаторският блок ще търси контакти с всяка дясноцентристка формация.

Той ще ръководи предизборната кампания на Реформаторският блок. На 28-и е първият съюзен конгрес. Миналата година година лекувахме пациенти с хепатит С и направихме такъв механизъм за работа с фармацевтичните фирми, че те ще заплатят на касата 132 млн. лв. Това е два пъти по-малко разход за лечението, пресякохме търговския интерес на една фармацевтична фирма, даде пример като борба с корупцията той. Това че премиерът се ангажира с проблема, не значи, че държавата и министерството на здравеопазването не са изградили система за такива екстрени случаи като този с детето от Бургас, което бе докарано в Пирогов, коментира Москов. Грипът не подмина и здравния министър в оставка д-р Петър Москов. „Излизам от грипа, да му мислят тези, на които им предстои. Грипът не мори, но мъчи много”, каза Москов.


#Петър Москов #Радан Кънев #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"