Катаджиите ще патрулират с нови коли

Катаджиите ще патрулират с нови коли
Club Z
A A+ A++ A

Катаджиите ще патрулират с нови коли. Това обаче ще стане през март. Става въпрос за автомобилите, за които през м.г. МВР обяви обществена поръчка. Общата сума беше 27 млн. лв., в която обаче се включват също и униформи, екипировка и др. Договорите вече са сключени и в близките месеци доставчиците ще ги изпълнят, предаде БГНЕС, цитирайки вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, пише iNews.bg.

Новите автомобили на МВР засега ще са 278 и ще бъдат на разположение на униформените до края на март. Почти всички ще отидат за "Пътна полиция". Става въпрос за автомобили Kia Cee'd. Те са оборудвани с модерна техника, имат видеонаблюдение, а също ще могат да издават и фишове на нарушителите на място. С тях ще бъдат заменени най-старите патрулки. Тези, които обаче все още са годни за движение, ще бъдат пренасочени към звената за борба с битовата престъпност в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен и София – област. Паралелно с това МВР ще получи и няколко микробуса с различен капацитет от Ford и Iveco. Tе ще отидат при жандармерията в София, Варна, Бургас и Стара Загора.

Възможно е МВР да направи и нова поръчка за още 300 автомобила, каза Бъчварова. Според нея дори и в момента ведомството разполага с необходимите за това средства. МВР приключва 2016 г. с балансирано финансово състояние. Бъчварова обясни, че това е постигнато с по-добро управление, заради което и задълженията на министерството към други структури са изчистени.

#катаджии #нови коли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"